Turczel-díj 2011

Iskolánk negyedszer nyújtott helyet a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és Ipolyszalka önkormányzata szervezésében a IV.Tudományos és Ismeretterjesztő Irodalmi Konferenciának. Ismét itt voltak a szlovákiai magyar irodalmi élet jeles képviselői, s e konferecia negyedszer segített átfogóbb képet adni a szlovákiai magyar írók tevékenységéről, publikációikról, műveikről, tanulmányaikról és az irodalmi élet eseményeiről.

A konferencia kezdeteként valamennyi résztvevő tiszteletét tette Turczel Lajos sírjánál. A koszorúzáson Németh Zoltán mondott beszédet. A találkozó ebben az évben a művészeti szakirodalommal és művészeti kritikával foglalkozott a Felvidéken 1918-tól napjainkig.

Előadásokat hallgathattunk meg Lacza Tihamértől, Kopócs Tibortól és Németh Gyulától. Lacza Tihamér felvázolta a képzőművészeti szakirodalmat a Felvidéken 1918-tól napjainkig, Kopócs Tibor főszerkesztő az Atelier c. folyóiratot mutatta be. Németh Gyula, aki a Naszvadi Tűzzománc Művésztelep alapítója, művészekkel való találkozásairól mesélt.

Iskolánk tanára Pénzes István idén ünnepelte 60.születésnapját. Ez alkalomból köszöntötte őt és laudációt mondott Csicsay Alajos. Idén a Turczel-díjat Kubička Kucsera Klára, Léváról származó művészettörténész kapta.

A nagyításhoz klikkelj a képre.

Turczel-díj 2011
Németh Zoltán Turczel tanár úrra emlékezik

Turczel-díj 2011
Németh Gyula, a Naszvadi Tűzzománc Művésztelep alapítója

Turczel-díj 2011
Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke adta át a díjat Kubička Kucsera Klárának

Turczel-díj 2011
Lelocký Krisztína, az iskola igazgatónője gratulál a díjazottnak

Turczel-díj 2011
Lacza Tihamér és K.Kucsera Klára

Turczel-díj 2011
Kubička Kucsera Klára és Kopócs Tibor

Turczel-díj 2011
A Turczel család képviselője gratulál

Vissza a rendezvények oldalra