II. NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI VIRTUSVETÉLKEDŐ TOKODALTÁRÓ


    2011.szeptember 11-én három falu: Tokodaltáró, Garamkövesd és Ipolyszalka részvételével zajlott az egész napos sport- és kulturális rendezvény. A vetélkedő célja : népies eszközök felhasználásával végzett versengéssekkel ösztönözni a fiatalságot a rendszeres testmozgásra és az egészséges életmódra.
     A vasárnap déltől zajló versenyen mindhárom település 4 lányból és 4 fiúból álló alapiskolás csapatot, valamint 4 nőből és 4 férfiból álló felnőtt csapatot indított.
     A vetélkedő 3 részből állt. Egyéni feladatokból (helyből távolugrás, fekvőtámasz, felülés, ingafutás …), csapatversenyből ( zsákban szökdelés, tojásfogó, dinnyegurítás, lánycipelés…) és körváltóból ( talicskázás, kerékpározás…).
    Szalkát az alábbi tanulók és fiatalok képviselték:

Alapiskolások: Fraštacky Kinga (9.o.) Felnőttek: Hajdú Marika
Házelmajer Bernadett (7.o.) Kalácska Barbara
Kvarda Viktória (7.o.) Szőcs Fruzsina
Merva Izabella (5.o.) Váci Bianka
Fodor Mihály (9.o.) Babiak János
Király Mátyás (8.o.) Letovics Roland
Molnár András (8.o.) Šubrt János
Raj Dániel (9.o.) Varga János

   A szalkai ifjúság számára sikerrel zárult a verseny. Az alapiskolások csapatversenyben elhozták az 1.díjat. A felnőttek a 2. helyen végeztek. Az egyéni versenyben szintén sikeresek voltunk. Az alapiskolás lányok között Fraštacky Kinga a 2. helyen, a fiúk között Fodor Misi a 2., Raj Dani a 3.helyen végzett. A férfiaknál Babiak Jani elhozta a 2., Varga Jani pedig a 3. díjat.
    A délután kezdődő kultúrműsorban felléptek iskolánk táncos lábú diákjai, a Botorkálók néptánccsoport is Dávid Monika vezetésével.
    A gyerekeknek igazán izgalmasan zárult a nap, hisz a hazautazás előtt még meghallgathatták Fluor Tomi (Mizu-mizu) koncertjét.

A képek az egyes albumokra kattintva érhetőek el.

Diákok versenye Felnőttek küzdelme
Diákok versenye Felnőttek küzdelme
 
Műsor
Műsor
Vissza az előző oldalra